Nieuws: Sekuer krijgt Wâldpykcertificaat

Geplaatst op 6 september 2017

Aanstaande vrijdag ontvangen wij als eerste notariskantoor het Wâldpykcertificaat. Hiermee wordt de dienstverlening van Sekuer Notarissen een echt streekproduct. U leest alles over het Wâlpykcertificaat op de website van het streekmerk Wâldpyk. Als houder van het certificaat dienen wij uiteraard aan bepaalde criteria te voldoen, deze criteria kunt u uiteraard nalezen. We zijn, zoals we dat hier zeggen, út 'e foegen sa bliid met de certificering van ons kantoor. Het persbericht dat door streekmerk Wâldpyk is uitgebracht luidt als volgt:

Persbericht Uitreiking Wâldpykcertificaat Sekuer Notarissen

We kennen de Wâldbeantsjes, Wichters, Gagelbier en andere oude gewassen en producten als rasechte streekproducten uit De Friese Wouden. Afgelopen jaren zijn daar wielrenner Pieter Weening, actrice Tet Rozendal en muzikant Marcel Smit bijgekomen als ambassadeurs van de streek. Daar voegt zich nu ook Sekuer Notarissen uit Surhuisterveen bij. Dit notariskantoor dat door drie vrouwen wordt geleid zet zich in voor de lokale gemeenschap, voorlichting over wat men in het leven goed zou moeten regelen en voor de Friese taal in woord en geschrift. Een bedrijf ‘oars as oars’ zoals het een echte Wâldpyk betaamt. Zij krijgen daarom op 8 september het Wâldpyk-keurmerk uitgereikt uit handen van Burgemeester Gerbrandy van de Gemeente Achtkarspelen.

Mook de Notaris is het enige notariskantoor in de gemeente Achtkarspelen. Drie vrouwen zwaaien er de scepter. Het bedrijf is een maatschap met mr. Margreet Mook, mr. Fransisca Spa en mr. Tineke Castelein als vennoten. Het team van Mook bestaat uit tien vrouwen en drie mannen, wat op zich al een bijzondere samenstelling genoemd mag worden. Dit team kan alle voorkomende juridische werkzaamheden binnen het notariaat verrichten, maar midden in het agrarisch cultuurlandschap van De Wâlden zijn ze ook gespecialiseerd op agrarisch juridisch gebied. De voertaal Fries die ze gebruiken is dan ook niet verwonderlijk. “In hiel soad fan ús klanten prate Frysk. It is dan ek plezierich dat se harren yn har eigen taal uterje kinne. Al ús meiwurkers prate Frysk en by Frysktalige klanten lizze we de ynhâld fan de akten dan ek út yn it Frysk”, aldus Tineke Castelein.

Stichting Wrâldfrucht, eigenaar van streekkeurmerk Wâldpyk, is blij met deze toch wel bijzondere certificering van een notariskantoor. “Met het keurmerk voor de streek willen we vooral De Friese Wouden voor het voetlicht brengen. Van oudsher doen we dat met oude streekgewassen en streekproducten uit De Wâlden. Dat zijn al uitstekende ambassadeurs voor de streek. Kijk maar naar de Wâldbeantsjes die landelijke faam hebben bereikt. Maar als je ook andere takken van sport erbij kan betrekken is dat altijd beter. Horeca, muziek, verhalenvertellerij en evenementen als Foodwalk Buitenpost-Kollum, bramenfestijn Brommels! en appelfeest Fryske Frucht steunen wij. Met Mook de Notaris erbij krijgt De Friese Wouden nu ook op heel ander gebied weer de aandacht. De duidelijke binding met onze streek maakt Mook de Notaris bij uitstek een Wâldpyk”, vertelt Jan de Boer van Stichting Wrâldfrucht.

Fransisca Spa, Margreet Mook en Tineke Castelein bij het notariskantoor in Surhuisterveen